EQUIPAMENTS

Nous equipaments municipals pensats per als ciutadans

Els equipaments municipals, les instal·lacions esportives, les oficines, les sales d'actes, els espais veïnals, de les entitats i dels barris... no són de l'Ajuntament, són dels ciutadans de Pineda de Mar. Per això, quan els equipaments es construeixen, s'amplien o es renoven, no es fan pensant en els polítics o en els treballadors, sinó en els centenars, milers de persones que en seran els seus usuaris.

La nova Oficina d'Atenció al Ciutadà, exemple d'eficàcia i qualitat de servei

L'atenció directa al ciutadà que demana una informació o un tràmit és el servei més habitual que presta l'Ajuntament. Per aquest motiu, el Govern municipal ha renovat les Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament i de la comissaria de Policia Local, i ha ampliat la tramitació telemàtica a través d'Internet, amb l'objectiu que les gestions que els ciutadans han de fer davant l'Administració siguin ràpides, còmodes i amables.

Més equipaments per als barris i les entitats

Pensant en les persones i en les entitats que les representen, el Govern ha volgut millorar molts dels espais veïnals i associatius de què disposen els barris, amb l'objectiu que els ciutadans disposin d'espais propis on organitzar-se i desenvolupar les seves activitats.

L'obra més destacada, que ja ha començat i que estarà acabada a finals de l'estiu, és el Centre Cívic Poblenou, un espai de 700 m2, on les entitats del barri disposaran de despatxos, magatzem, tallers i sala d'actes; i on també s'ubicaran oficines municipals de Policia Local i Benestar Social.

Altres equipaments socials que s'han fet o renovat als diferents barris del municipi han estat els locals veïnals de Can Feliu de Manola i de Les Creus (Mas Rafart), i els espais d'entitats del Polígon Industrial i de Pineda Centre. Per últim, s'està redactant també el projecte de reforma del local social de Can Carreras.

Les biblioteques es converteixen en espais culturals integrals

Les biblioteques de Pineda són molt més que una col·lecció de llibres, i s'han convertit en un espai cultural integral, on els usuaris tenen accés a tot tipus de material audiovisual, xerrades, exposicions, tallers...

Amb aquesta visió es va posar en marxa al 2011 la nova Biblioteca Serra i Moret, que ja compta amb més de 14.000 usuaris a l'any; i que ara s'ampliarà amb la nova Sala Polivalent annexa, que s'està equipant amb graderies, escenaris, llum i so, per convertir-la en el nou auditori municipal.

La gestió de les biblioteques està compartida per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, amb la qual s'està treballant en la redacció de dos nous projectes relacionats amb aquests equipaments. D'una banda, la remodelació de l'antiga biblioteca de la plaça de les Mèlies com a nova Sala d'Exposicions Sara Llorens i seu de la Fundació Tharrats. I de l'altra, la reforma de la Biblioteca de Poblenou, per millorar-ne l'accessibilitat i el servei.

L'esport es multiplica a les renovades instal·lacions municipals

L'afició per l'esport és un dels trets distintius del nostre municipi: futbol (onze, set, sala...), bàsquet, natació, running, fitnes, bicicleta de muntanya, patinatge, petanca... Cada pinedenc té el seu esport i durant els darrers anys, el nombre de practicants s'ha multiplicat gràcies, entre altres motius, per la millora de les instal•lacions disponibles a Pineda.

A l'inici del mandat es van posar en marxa el nou Pavelló Nino Buscató i el camp de Futbol 7 Can Feliu de Manola. Des de llavors, són molts els espais esportius que s'han millorat: carpa de Pinemar, pista multiesportiva de Can Carreras, skate-park, pistes de petanca, patis oberts a les escoles, zones d'esport del passeig de Mar, pista multiesportiva de El Carme.

Especial menció mereix la reforma i canvi de gestió que s'ha fet al Complex Esportiu Can Xaubet on, gràcies a la inversió en manteniment de les instal•lacions, a la renovació de màquines i equips esportius, i a la rebaixa en el preu dels abonaments, el nombre d'usuaris s'ha multiplicat, superant les 2.000 persones.

Els equipaments que han demanat els ciutadans

Allunyat de les grans obres sense sentit, el Govern ha planificat els equipaments municipals atenent en primer lloc les demandes concretes dels ciutadans.

Tres exemples més d'aquesta visió. La reforma de l'estació de tren, per donar un millor servei als milers de persones que fan ús d'aquest transport públic. El futur tanatori de Pineda, ubicat dins el cementiri, que en breu començarà les obres. I el parc caní del carrer Barcelona, per fomentar la tinença responsable i activa dels gossos.