Quan vaig decidir dedicar-me a la política?

El 18 de setembre de 1975. Aquell dia vaig néixer a Pineda de Mar. Miro... i veig a la meva mare, una dona enormement compromesa amb les entitats veïnals i socials del poble; el meu pare, sindicalista i regidor socialista; i al meu avi, un convençut lluitador d'esquerres. No em podia dedicar a una altra cosa! Ho portava a la sang.

Però per arribar a ser polític encara faltava molt. Faltava estudiar, la primària a l'escola Antoni Doltra, del meu barri, Poblenou; i la secundària a l'institut de Blanes, en horari nocturn. I faltava treballar, des de molt jovenet, primer com a professor d'educació física i després com a comercial al sector del moble.

En aquells anys, vaig començar a participar activament en diverses organitzacions i entitats estudiantils, esportives, socials i culturals. I va ser el contacte amb la gent, i amb les seves vides, el que va remoure definitivament l'espurna de la política dins meu.

La del polític (i la seva família) és una feina sacrificada, perquè m'hi dedico 24 hores al dia; perquè comparteixo amb els ciutadans les seves inquietuds i les faig meves; perquè no sempre s'entén que a vegades diguis "no"... Però tenir la confiança dels ciutadans em dóna la força i l'energia necessàries per treballar amb plena convicció en els valors socialistes.

M'apassiona el treball amb les persones i per a les persones, i m'il·lusiona la possibilitat d'impulsar canvis que contribueixin a la millora del conjunt de la societat. Potser per això m'agrada més la política de carrer que la política de despatx; perquè em considero un representant de la gent que em trobo pel carrer, amb la que comparteixo inquietuds i il·lusions. L'aire del carrer és l'oxigen que renova les idees del polític.

XAVIER-AMOR

Xavier Amor
Alcalde de Pineda de Mar

Sóc socialista per convicció, per vocació i per necessitat.

De manera activa, vaig començar la meva vida política a 20 anys, impulsant la refundació de la Joventut Socialista de Pineda i, més tard, com a Secretari d'Organització de les Joventuts Socialistes de Catalunya al Maresme. El següent gran pas va arribar a les eleccions municipals del 1999, quan, amb 23 anys, vaig ser regidor (a l'oposició) de l'Ajuntament de Pineda de Mar. De 2003 a 2006, formant part del govern municipal, vaig ser regidor de Promoció Econòmica, des d'on vaig impulsar el projecte INNOVA (Centre de desenvolupament local i empresarial).

Vuit anys de regidor, tant al govern com a l'oposició, em van forjar prou per presentar-me com a candidat a l'alcaldia a les municipals, i, en dues ocasions, hem aconseguit el suport de la majoria absoluta dels ciutadans. Des de 2007, doncs, sóc Alcalde de Pineda de Mar. Actualment, també sóc President de la Federació de Municipis de Catalunya, Diputat de la Diputació de Barcelona i Primer Secretari de la Federació del PSC del Maresme.

Més que els càrrecs, aquests vint anys d'experiència m'han ensenyat quina és la veritable feina del polític: apropar-se, conèixer, entendre i compartir amb els ciutadans el que senten, pensen, necessiten i volen. Gestionar un municipi és gestionar persones, espais, recursos i sentiments.

Sóc socialista per convicció, perquè crec fermament en els valors de la llibertat, la democràcia i la justícia social. Sóc socialista per vocació, perquè, per a un polític, buscar el progrés de la societat i la qualitat de vida de les persones no és una feina sinó una responsabilitat i un repte. I, des de fa uns anys, sóc socialista per necessitat, perquè la gent treballadora necessita representants que els defensin, sense cap mena de por, excusa o dubte, davant la brutal agressió que ells, i les seves famílies, estan patint en els seus drets fonamentals (treball, educació, sanitat, habitatge...).

Quan era petit i el meu pare m'explicava el que era política als primers anys de la democràcia, em deia que sortia al carrer a lluitar perquè, quan jo tingués la seva edat, no ho hagués de fer. Avui he sortit al carrer perquè quan els nens tinguin la meva edat no ho hagin de fer.